Home » Blog » Inspiratie opdoen » Snijd ook jij je elke dag in je eigen vingers?

Snijd ook jij je elke dag in je eigen vingers?

door | 1 feb, 2020 | Inspiratie opdoen

Wedden dat ook jij jezelf iedere dag in je vingers snijd?

Bedoel ik dit letterlijk, dat het bloed langs je hand loopt of figuurlijk: jezelf (onbedoeld) benadelen? Beide eigenlijk want ik ga het hebben over het feit dat we in een vreemde wereld terecht gekomen zijn als het gaat over voor ons zelf zorgen, voor ons lichaam en onze gezondheid.

We zitten in een soort spiraal waarin we door de jaren heen steeds meer blootgesteld worden aan allerlei verleidingen op gebied van leefstijl zoals eten, drinken, schermpjes kijken etc. De keuze aan voeding in de supermarkt en in onze eigen keuken en ijskast is enorm groot. Het ene is nog lekkerder dan het andere. Stiekem is ons lichaam verslaafd geraakt aan suikers en andere stofjes die in veel producten zitten. En kom daar maar eens vanaf. Dat is niet gemakkelijk. Maar het hoeft ook niet in 1x allemaal perfect, het kan ook met kleine stapjes zodat je je weer een stuk beter gaat voelen.

Want wat is namelijk het resultaat van alle overdaad: we voelen ons vaak moe en hebben allerlei kwalen en pijltjes. Door de medische “vooruitgang” worden we steeds ouder want we kunnen langer in leven gehouden worden, maar we zijn ook steeds eerder chronisch ziek. Kortom steeds meer jaren met ziekte. Dan nemen we nog maar een extra pilletje. Maar hoe is het met de kwaliteit van leven? Vandaag hoorde ik iemand zeggen: als je een splinter in je vinger hebt, neem je dan een pilletje tegen de pijn of ga je ervoor zorgen dat die splinter uit je vinger gaat? Het laatste mag ik toch hopen.

Kun je het nog volgen: ik vind dat we minder pilletjes nodig hebben en meer verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid kunnen nemen. Dit gaat echt niet voor de volle 100% lukken hoor, en maak er nou geen zwart/wit discussie van maar ik ben blij met alle kleine stapjes want zo komen we al heel ver. En ik kan je beloven: je krijgt veel meer energie en je humeur wordt een stuk beter. Wie wil dat nu niet?

Hoe doe je dat dan? Zoals ik al zei: met kleine stapjes en liefst op meerdere vlakken tegelijkertijd. Eet bijvoorbeeld iedere dag een snee brood minder maar neem daarvoor een extra plakje beleg. Brood is meer vulling dan voeding voor ons lijf. En ja, dat is misschien in eerste instantie een beetje duurder, maar dat gaat zich dubbel en dwars terugbetalen in positieve gezondheid en energie. Ga iedere dag iets meer bewegen, met kleine doelen, wat voor jou haalbaar is maar rek natuurlijk wel je grenzen een beetje op. Probeer wat minder vaak te eten, liever 3 keer per dag iets meer eten dan 6 keer een beetje. Ieder eetmoment moet je immuunsysteem volledig opgetuigd worden om het binnengekomen voedsel te scannen op veiligheid en dit kost jezelf veel energie. Ga bijvoorbeeld bewegen voordat je eet, dus niet met een volle buik. Als je hier meer over wilt weten kun je eens kijken bij intermitterend vasten. Let wel op dat als je gezondheidsproblemen hebt, je dit heel voorzichtig en in overleg met een arts aanpakt.

Uit eigen ervaring weet ik dat het een proces is waar je wel een poosje mee bezig bent, je groeit iedere keer een stukje verder maar het levert zo veel op, dat gun ik jou beslist ook. Het brengt heel veel positieve energie! Geniet ervan!

Over Mij

Na jarenlange studie en ontelbare trajecten met mooie mensen, ben ik specialist in bewustwording en bewust ZIJN. Ik ben in staat om, ook jou, bewuster te maken van de mogelijkheden die jij hebt om je patronen te doorbreken en jouw leven te veranderen.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Natuurlijk Beter!

Natuurlijk Beter!

Natuurlijk Beter, maak gebruik van alle mooie dingen uit onze natuur! Er zit zo veel rijkdom in de kleine dingen om ons heen, ga er mee aan de slag!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin