Home » Blog » Tips en tools » Iets positiefs toevoegen aan corona?

Iets positiefs toevoegen aan corona?

door | 5 jun, 2021 | Tips en tools

Iets positiefs toevoegen aan corona?

Dit is een bijgewerkt artikel. 

Wat kun jij zelf doen om iets positiefs te maken van afgelopen jaar? Gevalletje “omdenken”.

Als we nu eens van deze gelegenheid gebruik maken en iets gezonder gaan leven. Ik hoor je denken: wat een onzin, daar ga je het niet mee redden als ik echt corona krijg. Klopt, maar alle kleine beetjes helpen! Hoe sterker onze natuurlijke afweer, ons immuunsysteem, hoe korter we last gaan hebben en hoe kleiner ook alle bijkomende  effecten en gevolgen gaan zijn. 

Dus wat kun jij zelf doen om bij te dragen op jouw eigen vierkante meter? Begin klein, dat houd je langer vol, wees realistisch en coach jezelf op een positieve manier!

Drink meer water

Begin iedere ochtend met een groot glas water. En zet een kan of fles water klaar die aan het einde van de dag leeg moet zijn. Heb jij allemaal opgedronken. Doe er eventueel een stukje gember, citroen of komkommer in om wat meer variatie aan te brengen. Gebruik je fantasie zou ik zeggen!

Wat mij helpt om meer water te drinken is dat ik het niet zo koud drink. En zeker nu drink ik heel veel verschillende soorten kruidenthee. Heerlijk!

Beweeg meer

Ja, je wordt er mee overstelpt maar het werkt echt, ook voor jou! En als je weinig tijd hebt kun je toch allerlei kleine mogelijkheden bedenken om iets te doen op dit punt. Maak er een uitdaging van voor jezelf! En wees ook hier blij met alle kleine stapjes, iets is beter dan niets. Wandelen is heerlijk. Het geeft enorme voldoening en het brengt de stofjeshuishouding in je brein in balans waardoor je je beter gaat voelen. Bovendien kun je hier, als je het heel druk hebt, zelf bepalen op welke en hoeveel tijd je dit doet.

Eet anders

Hier zijn de mogelijkheden legio: minder koolhydraten, minder suiker, minder vaak eten zodat je immuunsysteem meer rust krijgt, meer groenten, 2 stuks fruit per dag, minder vlees, meer vette vis, minder brood, beweeg vóór het eten, …… Kies wat bij jou past, voel wat jóuw lichaam goed doet.

Het voert te ver om hier uitgebreid op in te gaan, daar kan ik over blijven schrijven maar het is een feit dat we overvoerd worden met voedsel dat niet zo goed bij ons lichaam past waardoor we allerlei klachten krijgen met onze spijsvertering etc. Ondersteun jouw lichaam en werk het niet tégen!

Reduceer stress

Geen gemakkelijke, ik weet het. Maar stress zit in zoveel variaties in onze wereld dat er voor iedereen opties zijn om iets meer te ontspannen. Wees bijvoorbeeld eens wat minder kritisch, streng voor jezelf. Glimlach om jezelf als er iets niet helemaal gaat zoals je gedacht had. Kijk eens naar buiten naar de bloemetjes die nu al bloeien voor JOU. Geef je hond of kat een extra aai of liever nog: knuffel je partner, kinderen, familie en vrienden. En maak een dansje op jouw favoriete muziek. Niet zo moeilijk, toch?

Hier ga ik het bij laten. Het lijkt te simpel om waar te zijn, maar dat is het echt!

Ook voor jou!

Zonnegroeten, Loes

Over Mij

Na jarenlange studie en ontelbare trajecten met mooie mensen, ben ik specialist in bewustwording en bewust ZIJN. Ik ben in staat om, ook jou, bewuster te maken van de mogelijkheden die jij hebt om je patronen te doorbreken en jouw leven te veranderen.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin