Home » Blog » Tips en tools » Leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had.

Leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had.

door | 24 feb, 2019 | Tips en tools

Tja, en hoe doe ik dat dan weer? Dat kan ik een poosje volhouden en dan raak ik het weer kwijt. Of misschien ben ik zelfs wel zo moe of zwaarmoedig momenteel dat ik geen oog heb voor wat ik wel heb, maar meer gericht ben op wat ik niet heb.

Een tip: ga een mooi schriftje of boekje kopen om in te schrijven. Je maakt er een dagboek van en wel een dankbaarheids-dagboekje. Dat hoeft niet heel groots opgezet te worden (wat overigens wel mag natuurlijk) maar ik ben van de kleine dingetjes: ik ben al heel blij als je bewust wordt van de vogeltjes die nu fluiten, het zonnetje wat ook voor jou schijnt en het warme water uit de douchekraan iedere morgen. Het is niet vanzelfsprekend allemaal dus we zijn gezegend (vind ik) dat we in Nederland wonen waar alles toch niet zo slecht geregeld is. Je wiegje had ook heel ergens anders kunnen staan en dan had jouw leven een heel andere wending gehad. Hoe jammer zou het zijn als je een ongeluk krijgt, ziek wordt of een naaste overlijdt, je krijgt problemen op je werk etc. en je realiseert je dan pas hoe goed je het eerder had. Je was alleen vergeten te genieten van wat er allemaal wel was. Dat zou toch wel heel zonde zijn.

Dus iedere dag 1 klein dingetje noteren in je dagboekje waar je dankbaar voor bent. Of misschien een beetje blij van wordt. Of misschien wel heel erg blij! Kijk maar wat voor jou mogelijk is, wat bij jou past. Maar wel een beetje je ogen open doen en om je heen kijken hoor!

Liefs van mij.

Over Mij

Na jarenlange studie en ontelbare trajecten met mooie mensen, ben ik specialist in bewustwording en bewust ZIJN. Ik ben in staat om, ook jou, bewuster te maken van de mogelijkheden die jij hebt om je patronen te doorbreken en jouw leven te veranderen.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin