Home » Blog » Tips en tools » 5 tips om bewuster te ZIJN

5 tips om bewuster te ZIJN

door | 29 dec, 2018 | Tips en tools

We zijn vaak aanwezig in ons hoofd en weinig in ons lijf. Hoe is dat bij jou? Ben jij je daar bewust van? Ben jij iemand die veel rationaliseert? Heb je moeite om contact te maken met je gevoel? Het is niet gemakkelijk om hier iets aan te doen. Daar ga ik je bij helpen. 

Tip 1: vertragen

Breng je tempo omlaag door je activiteiten op een langzamere manier uit te voeren. Misschien doe je minder op een dag, maar het zou ook kunnen dat je rustiger bent en hierdoor minder energie kwijt bent aan stress. Uiteindelijk heb je dan hetzelfde gedaan maar je bent minder moe.

Tip 2: de lat verlagen

We willen alles uit het leven halen. Je moet iedere dag gelukkig en succesvol zijn. Maar wat is geluk? Een doel om naar te streven of het genieten van de route waar je leven je langs voert? Wat maakt jou succesvol? Bepaal je dat zelf of laat je dit door de buitenwereld bepalen? Allen jouw meetlat is maatgevend.

Tip 3: energie bewaken

Iedere nieuwe dag heb je een potje met energie. Heb je slecht geslapen dan kan het zijn dat het potje leger is en andersom. Maar er zijn legio andere energievreters en energiegevers in je leven. Naarmate je er bewuster van bent hoe dit voor jou werkt, kun je je energie beter managen.

Tip 4: vereenvoudigen

We zijn er gewend aan geraakt dat we 24 uur per dag een groot aanbod producten ter beschikking hebben. Via internet kunnen we altijd winkelen, de ijskast voorziet ons continu van voedsel, de tv en ipad brengen amusement en informatie etc. Heb jij ook last van keuzestress of een overmaat aan prikkels? Wellicht is het prettig om eenvoudiger te leven, meer van de rust te genieten. 

Tip 5: ZIJN

Ja ik hoor je denken? Hoe doe ik dat? In het NU zijn. Al veel over gehoord maar dan? Misschien kun je beginnen met alerter te zijn op je gedachten. Zijn ze gericht op het verleden omdat je piekert of je het goed hebt gedaan of net op de toekomst en maak je je zorgen over de dingen die komen gaan? Maak kleinere stapjes en begin met je te richten op de komende 5 minuten van je leven: kijk om je heen en zie je bloemetjes, een vogel, een klein kind of je huisdier? Concentreer je op iets waar jij van kunt genieten en voel de positieve energie en de glimlach in je boven komen.

Ik hoop dat het lukt iets van deze tips op te pakken. Mocht je er hulp bij nodig hebben, neem dan contact met me op.

Fijne dag verder en heb het goed!

 

Over Mij

Na jarenlange studie en ontelbare trajecten met mooie mensen, ben ik specialist in bewustwording en bewust ZIJN. Ik ben in staat om, ook jou, bewuster te maken van de mogelijkheden die jij hebt om je patronen te doorbreken en jouw leven te veranderen.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin