EE / EFT

 
 
 
 
 
Het doel van de techniek is het neutraliseren van de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen.
 
Het resultaat is mentale en emotionele balans.
 
EE staat voor Emotioneel Evenwicht / EFT voor Emotional Freedom Technique
en is ontwikkeld als een handzame therapie om bij onrust, spanning, examenstress, faalangst, fobieën etc. zelf mee aan de slag te gaan, waardoor je snel van dit onprettige gevoel af kan komen. Het wordt ook wel eens EHBO voor emoties genoemd. Het is een snelle en effectieve methode om de (negatieve) gevoelswaarde van acute stress omlaag te brengen, waardoor je je natuurlijk evenwicht weer terugvindt en weer emotioneel in evenwicht, meer in balans komt.
 
Bij veel lichamelijke en geestelijke klachten is een emotie de belemmering voor genezing. Ons lichaam geeft precies, van moment tot moment, aan, of wij emotioneel in evenwicht zijn of niet. Indien het evenwicht verstoord is, leidt dat tot verlies van energie, eigenwaarde en respect. Daardoor ervaar je angst, een fobie, onzekerheid, boosheid, jaloezie en andere klachten en bestaat de kans dat er gebrek aan vitaliteit, gezondheidsklachten en verlies van levensenergie optreden.
 
Emotioneel Evenwicht is gebaseerd op de oeroude kennis van de energiebanen (meridianen). Bepaalde punten van de energiebanen op je lichaam, acupressuurpunten, masseer je zelf. Het is snel aan te leren en je zult de relatie gaan zien tussen hoe je je lichamelijk voelt en je gedrag. Dit geeft je de sleutel in handen om dat de creëren wat je wilt.